MIHOLJSKI SUSRETI SELA 2023: VIRINE NA VISINI ZADATKA ORGANIZACIJE OVOGODIŠNJEG SUSRETA - Ćuprija.net
33111
post-template-default,single,single-post,postid-33111,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

MIHOLJSKI SUSRETI SELA 2023: VIRINE NA VISINI ZADATKA ORGANIZACIJE OVOGODIŠNJEG SUSRETA

MIHOLJSKI SUSRETI SELA 2023: VIRINE NA VISINI ZADATKA ORGANIZACIJE OVOGODIŠNJEG SUSRETA

Slušaj tekst!
Slušaj tekst!

Selo Virine bilo je domaćin je ovogodišnjih „Miholjskih susreta sela“. Ovu manifestaciju koja ima za cilj afirmaciju ruralnih područja i običaja, organizovala je mesna zajednica uz podršku opštine Ćuprija i Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije.

Mladi iz Krušara, Supske, Isakova, Jovca i drugih sela opštne Ćuprija i domaćina Virina nadmetali su se u slikanju seoskih motiva, stonom tenisu, šahu, streličarstvu i poznavanju narodnog stvaralaštva a u bogatom kulturno umetničkim programu prikazane su i različite koreografije folklornih tradicionalnih igara.

Svako od pojedinačnih takmičenje imalo je svoje pobednike, svi učesnici nagrađeni su zahvalnicama a sami “Miholjski susreti” i ovog puta poslužili su za druženje i razmenu iskustava mladih opštine. Pored ovog, manifestacija je poslužila promociji bogatog nasleđa Virina iz prošlosti ali i onog što ga danas krasi.