ODRŽANA 20. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ĆUPRIJA - Ćuprija.net
23873
post-template-default,single,single-post,postid-23873,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ODRŽANA 20. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ĆUPRIJA

ODRŽANA 20. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ĆUPRIJA

Pitanje rebalansa budžeta za tekuću godinu, po svemu sudeći poslednje u ovoj godini, otvorilo je 20. sednicu skupštinskog zasedanja.Radi se o izmenama uslovljenim objektivnim okolnostima i dešavanjima koje se ne mogu predvideti u vreme projektovanja budžeta. U takve okolnosti spada pomeranje početka radova na trgu Stefana Prvovenčanog za iduću godinu jer javna nabavka nije mogla da se sprovede u ovoj. Isto važi i za planirane led bilborde, čije će postavljanje takođe sačekati narednu godinu. Uz ove izmene, rebalansom budžeta su usvojeni i budžetski prihodi koji kao projekcija nisu postojali, poput sredstava Ministarstva za brigu o selu.

Predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić, obrazložio je da su izmene u budžetu uslovljene i investicijom u dva bunara za vodosnabdevanje, čija se izgradnja privodi kraju na području KO Supska. Projekcijom novog budžeta predviđena je izgradnja još nekoliko bunara na Strelištu, tako da će narednu godinu “čak iako bude ekstremnih suša kakve su bile protekle dve godine” Ćuprija  dočekati bez problema u vodosnabdevanju, rekao je Erić.

Narednom odlukom Skupština je potvrdila predlog Opštinkog veća o pribavljanju nepokretnosti od kompanije SMP Automotive za potrebe izgradnje saobraćajnice. Radi se o jednom kvadratu zemljišta koji je zbog planskih dokumenta morao da bude pribavljen neposrednom pogodbom od vlasnika nepokretnosti.

Na dnevnom redu našle se se i tačke predloga Odluke o javnim raspravama i Plana aktivnosti u procesu donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza kojim se građani uključuju u procese donošenja važnih odluka za razvoj lokalne zajednice.

Saglasnost odbornika dobila je Informacija o usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti javnih preduzeća, čiji je osnivač lokalna samouprava, izmene u statutu Turističke organizacije, kao i konkurs za izbor direktora muzeja “Horeum Margi – Ravno”.