MINISTAR KULTURE NIKOLA SELAKOVIĆ PRIMIO POVELJU ZA DOPRINOS KULTURNOM RAZVOJU ĆUPRIJE - Ćuprija.net
37445
post-template-default,single,single-post,postid-37445,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

MINISTAR KULTURE NIKOLA SELAKOVIĆ PRIMIO POVELJU ZA DOPRINOS KULTURNOM RAZVOJU ĆUPRIJE

MINISTAR KULTURE NIKOLA SELAKOVIĆ PRIMIO POVELJU ZA DOPRINOS KULTURNOM RAZVOJU ĆUPRIJE

Ministar kulture Nikola Selaković primio je u ime Ministarstva kulture Povelju za izuzetan doprinos kulturnom razvoju Ćuprije i afirmaciji Festivala muzičke izuzetnosti „Ravanelius“. Tom prilikom je naglasio da je osnivanjem festivala 2019. godine urađeno mnogo više od kreiranja novog kulturnog sadržaja i afirmacije klasične muzike.

“Kroz ovu muzičku manifestaciju Ćuprija čuva sećanje na osnivače škole kao i na plejadu talenata po kojima je ova opština postala važno ime u međunarodnim okvirima. Istovremeno, festival doprinosi i strateškom opredeljenju Ministarstva kulture – decentralizaciji kulture,” istakao je ministar Selaković.

Ministar je takođe podsetio da je Ministarstvo kulture putem konkursa „Gradovi u fokusu“ prošle godine investiralo 20 miliona dinara za adaptaciju dela objekta Osnovne muzičke škole „Dušan Skovran“ u Ćupriji. Uz gotovo identičan iznos koji je uložila opština Ćuprija, otvorena je nova koncertna dvorana.

Program „Gradovi u fokusu“, započet 2016. godine, ima za cilj renoviranje i izgradnju objekata za potrebe kulture širom Srbije. Ovom saradnjom države i lokalne samouprave, mladi u Ćupriji imaju priliku da se pripremaju za nastupe širom sveta u savremenoj koncertnoj dvorani.

“Zahvaljujem se na Povelji Festivala muzičke izuzetnosti. Ova Povelja je obaveza da završimo rad na opremanju ove dvorane najnovijom audio-vizuelnom opremom, kako bi ona mogla da služi kao multifunkcionalna dvorana, ponos ne samo Ćuprije, već i čitavog Pomoravlja,” rekao je ministar Selaković.