OSAM DANA IZUZETNOSTI RAVANELIUSA - Ćuprija.net
37392
post-template-default,single,single-post,postid-37392,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

OSAM DANA IZUZETNOSTI RAVANELIUSA

OSAM DANA IZUZETNOSTI RAVANELIUSA

U Ćupriji će se od 5. do 12. jula održati jubilarni, peti festival muzičke izuzetnosti Ravanelius, u organizaciji Ustanove kulture „Ćuprija“ i Škole za muzičke talente, a pod pokroviteljstvom opštine Ćuprija i Ministarstva kulture Republike Srbije.

Na konferenciji za štampu, održanoj u Školi za muzičke talente, istaknuto je da festival, koji proslavlja petogodišnjicu postojanja, nosi titulu najboljeg regionalnog festivala. Ovogodišnji program, zbog izuzetnog kvaliteta izvođača, može da se meri sa onima u svetskim metropolama.Osmodnevni festival će imati zanimljive programske celine i koncerte, sa nazivima kao što su “Orao i zmaj”, “Zajedno u harmoniji” i “Priča o harfi”. Učestvovaće vrhunski i svetski poznati umetnici, koji će nastupati na otvorenoj sceni Škole za talente i u renoviranoj koncertnoj sali OMŠ Dušan Skovran. Posebna pažnja posvećena je i najmlađima, za koje su pripremljeni muzički bioskop, opera za decu i muzičke radionice.