HITNA SEDNICA SKUPŠTINSKOG VEĆA: VERIFIKACIJA MANDATA, PREVOZ, ZEMLJIŠTE I NOVE CENE USLUGA - Ćuprija.net
37308
post-template-default,single,single-post,postid-37308,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

HITNA SEDNICA SKUPŠTINSKOG VEĆA: VERIFIKACIJA MANDATA, PREVOZ, ZEMLJIŠTE I NOVE CENE USLUGA

HITNA SEDNICA SKUPŠTINSKOG VEĆA: VERIFIKACIJA MANDATA, PREVOZ, ZEMLJIŠTE I NOVE CENE USLUGA

Opštinski parlament održao je sednicu po hitnom postupku na kojoj su razmatrane važne tačke dnevnog reda. Sednica je započela verifikacijom mandata novog odbornika sa liste „Srbija protiv nasilja-Ćuprija-Miki Aleksić-Marinika Tepić (Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka). Posle polaganja zakletve, svoje mesto u odborničkim klupama zauzela je Violeta-Đurić Stojilković.

Nakon verifikacije mandata, doneta je odluka i pokrenut postupak poveravanja prevoza u gradskom i prigradskom saobraćaju, uzimajući u obzir da postojeći ugovor sa koncesionarom uskoro ističe. Sednica je nastavljena donošenjem odluke o otuđenju zemljišta u javnoj svojini neposrednom pogodbom.

Odbornici su takođe potvrdili izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije u prethodnoj godini i plan rada ovog tela za tekuću godinu. Najviše diskusija bilo je posvećeno zahtevu komunalnog preduzeća Por Verner Veber za odobrenjem na povećanje cena usluga. Zahtev je obrazložen rastom ukupnih ulaznih troškova poslovanja, pre svega minimalne cene rada i poskupljenja energenata.

U okviru dopune dnevnog reda, donete su dve odluke. Prva se odnosila na postavljanje i uklanjanje privremenih objekata na javnim površinama, a druga na određivanje novih površina za parkiranje motornih vozila.

Sednica je završena uobičajenim odlukama o imenovanjima i razrešenjima, kao i odborničkim pitanjima, čime je ova hitna sednica zaključena.