PREMIJER MILOŠ VUČEVIĆ NA LITURGIJI POVODOM VIDOVDANA U MANASTIRU RAVANICA - Ćuprija.net
37331
post-template-default,single,single-post,postid-37331,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

PREMIJER MILOŠ VUČEVIĆ NA LITURGIJI POVODOM VIDOVDANA U MANASTIRU RAVANICA

PREMIJER MILOŠ VUČEVIĆ NA LITURGIJI POVODOM VIDOVDANA U MANASTIRU RAVANICA

U manastiru Ravanica danas je održana vidovdanska liturgija kojoj jesu prisustvovali premijer Srbije Miloš Vučević, ministar kulture Nikola Selaković, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i ministar za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

Po završetku liturgije, premijer Vučević je otputovao u Kruševac gde je prisustvovao svečanoj sednici Vlade Srbije, održanoj povodom 635. godišnjice Kosovskog boja.Liturgiju u manastiru Ravanica služili su vladika braničevski Ignatije i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve. Pored premijera Vučevića i ministara, liturgiji su prisustvovali predstavnici Vojske Srbije, policije i više stotina građana.

Delegaciju Vlade Srbije, na čelu sa premijerom Vučevićem, dočekalo je rukovodstvo opštine Ćuprija predvođeno predsednicom Jelenom Đulinac. U delegaciji su bili i Ninoslav Erić, predsednik Skupštine opštine, i Vladimir Vasiljević, zamenik predsednice opštine.Premijer Vučević je jutros u manastiru Ravanica prisustvovao parastosu Svetom knezu Lazaru i Kosovskim junacima, čime je otpočelo obeležavanje Dana sećanja na 28. jun 1389. godine, dan bitke na Kosovu polju.