ODLUKE O PRIVREMENIM OBJEKTIMA I URBANISTIČKIM REŠENJIMA - Ćuprija.net
37292
post-template-default,single,single-post,postid-37292,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ODLUKE O PRIVREMENIM OBJEKTIMA I URBANISTIČKIM REŠENJIMA

ODLUKE O PRIVREMENIM OBJEKTIMA I URBANISTIČKIM REŠENJIMA

Na 15. sednici Opštinskog veća  razmatrane su i usvojene dve važne tačke dnevnog reda koje se tiču uređenja javnih površina i urbanističkih rešenja u opštini.

Prva tačka dnevnog reda odnosila se na odluku o postavljanju i uklanjanju privremenih objekata na javnim površinama. Ovom odlukom precizno se definišu dimenzije objekata i postupak zauzimanja javnih površina, a uglavnom se radi o objektima sezonske namene. Cilj ove odluke je da se osigura red i estetika na javnim prostorima, kao i da se pojednostavi procedura za dobijanje dozvola za postavljanje privremenih objekata.

Naredna tačka dnevnog reda odnosila se na urbanistička rešenja, posebno na proširenje površina namenjenih za parkiranje motornih vozila. Nova parkirališta biće obezbeđena u ulicama Ravanička (od ulice Kneza Miloša do ulice Vojislava Ilića) i Reljina, što će doprineti rešavanju problema nedostatka parking prostora u ovim delovima grada.