HOROVI IZ ĆUPRIJE I ALEKSINCA OTVORILI VIDOVDANSKE SVEČANOSTI - Ćuprija.net
37266
post-template-default,single,single-post,postid-37266,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

HOROVI IZ ĆUPRIJE I ALEKSINCA OTVORILI VIDOVDANSKE SVEČANOSTI

HOROVI IZ ĆUPRIJE I ALEKSINCA OTVORILI VIDOVDANSKE SVEČANOSTI

Koncertom duhovne i svetovne muzike, otpočele su ovogodišnje Vidovdanske svečanosti. U porti crkve Svetog Đorđa u Ćupriji, nastupili su crkveni hor crkve Svetog Đorđa iz Ćuprije i Gradski mešoviti hor Šumatovac iz Aleksinca. Na repertoaru su pored duhovne i svetovne muzike, bile najlepše melodije srpske tradicionalne muzike iz različitih epoha.

Brojna publika nakon obraćanja Rajka Rajkovića, starešine ćuprijske i crkve i Jelene Đulinac, predsednice opštine Ćuprija koja je istakla važnost Vidovdanskih svečanosti u duhovnom i kulturnom smislu, uživala je u muzičkom programu horova. Vrhunsko izvođenje je nagrađeno gromoglasnim aplauzon i zaključkom publike da su ovogodišnje svečanosti jedne od najbolje organizovanih do sada.

Ovaj koncert, kojim su otpočele Vidovdanske svečanosti, spojio je duhovnu i svetovnu muziku i podsetio na važnost očuvanja i negovanja srpske kulturne tradicije. Manifestacija će se nastaviti raznovrsnim programima i događajima, obeležavajući jedan od najvažnijih datuma u srpskom kulturnom kalendaru.