VIDOVDANSKI SUSRETI U ĆUPRIJI: TRADICIJA, KULTURA I ISTORIJA - Ćuprija.net
37176
post-template-default,single,single-post,postid-37176,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

VIDOVDANSKI SUSRETI U ĆUPRIJI: TRADICIJA, KULTURA I ISTORIJA

VIDOVDANSKI SUSRETI U ĆUPRIJI: TRADICIJA, KULTURA I ISTORIJA

Vidovdan je za Ćupriju više od velikog srpskog praznika. On predstavlja umetnički događaj, čas istorije i hodočašće do svetinje. Ove godine, „Vidovdanski susreti“ ponovo donose bogat program, čuvajući vezu sa tradicijom i korenima. Na konferenciji za medije, predsednica opštine Ćuprija Jelena Đulinac, zajedno sa direktorima Turističke organizacije, Muzeja „Horeum Margi-Ravno“, Ustanove kulture i biblioteke „Dušan Matić“, predstavila je sedmodnevni program ovogodišnjih susreta.

Pozivajući sugrađane da prisustvuju svim dešavanjima na „Vidovdanskim svečanostima“, Jelena Đulinac je istakla da je program posvećen svim generacijama i značaju velikog srpskog praznika.

Program Vidovdanskih susreta

  • Ponedeljak, 24. jun: Koncert hora crkve „Svetog Đorđa“ u crkvenoj porti, početak u 20 časova.
  • Utorak, 25. jun: Tribina „Kozara 1942“ u amfiteatru Moravskog parka, u 18 časova, u organizaciji narodne biblioteke „Dušan Matić“ i Muzeja žrtava genocida Republike Srbije.
  • Sreda, 26. jun: Promocija publikacije o spomenicima u Ćupriji, u parku kod fonda PIO, u 19 časova.
  • Četvrtak, 27. jun: Centralni događaji podno zidina manastira Ravanica. U 17 časova uručenje priznanja i nagrada najboljim učenicima ćuprijskih osnovnih i srednjih škola, zatim svečana Vidovdanska akademija i koncert etno grupe „Zlatnik“.
  • Petak, 28. jun: Vidovdan – nakon svečane liturgije, tradicionalne viteške igre „Svibor“.
  • Subota, 29. jun: Pozorišna predstava „Vetar i zastave“ u Moravskom parku, početak u 20 časova.
  • Nedelja, 30. jun: Završna manifestacija na „stazama Kneza Lazara“, u organizaciji planinarskog društva i predškolske ustanove.

Za sva dešavanja van Ćuprije obezbeđen je prevoz, a termini i mesta polaska biće blagovremeno objavljeni.