U PROTEKLE DVE GODINE PREKO 5 MILIONA DINARA IZ BUDŽETA OPŠTINE ĆUPRIJA ZA MOTO SKUP - Ćuprija.net
37174
post-template-default,single,single-post,postid-37174,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

U PROTEKLE DVE GODINE PREKO 5 MILIONA DINARA IZ BUDŽETA OPŠTINE ĆUPRIJA ZA MOTO SKUP

U PROTEKLE DVE GODINE PREKO 5 MILIONA DINARA IZ BUDŽETA OPŠTINE ĆUPRIJA ZA MOTO SKUP

Već 12 godina gradi se tradicija organizovanog okupljanja motorista na levoj obali Velike Morave, ispod čuvenog gvozdenog mosta “Iron Bridge”. Ćuprija je postala nezaobilazno mesto u kalendaru ljubitelja brzih dvotočkaša, iz Srbije i okruženja.

Od kamionske prikolice sa ceradom i šačice poklonika na svojim počecima Moto skup je iz godine u godinu rastao, podižući standarde organizacije, koju mnogi slični, i sa dužom tradicijom, još uvek ne uspevaju da dosegnu.

Ćuprijski Moto skup je simbol posvećenosti lokalne zajednice događaju koji na najbolji način promoviše turističke i sve druge potencijale opštine.

Lokalna samouprava već 10 godina finansijski i organizaciono pomaže moto skup kao glavni pokrovitelj, preuzevši na sebe ključne aspekte organizacije, finansirajući nastupe najvećih rok grupa, rentiranje bine i agregata, te pripremu terena.

Samo u protekle dve godine, lokalna samouprava, za ćuprijski moto skup, izdvojila je iz budžeta preko pet miliona dinara.

Prostor plaže preko Moravskog mosta danas jedinstven po mnogo čemu. Najpre po infrastrukturi – sa obezbeđenom strujom, vodom, izletničkim mobilijarom, ozidanim kaminima, te delom za kampovanje. Zatim, po uređenosti i održavanosti prostora, a onda i po kvalitetu sadržaja, u muzičkom smislu.

Najpoznatiji izvođači iz Srbije i okruženja svirali su na Moto skupu zahvaljujući sredstvima koje je obezbedila opština Ćuprija. Obično je to subota, centralni dan, kada se ulaz na prostor ispod mosta ne naplaćuje, i kada je broj posetilaca najveći. A, svirali su i Atomsko sklonište, i Riblja čorba, i YU grupa, i Divlje Jagode, i Tifa, i Alen Islamović, i Van Gog, i Zabranjeno pušenje i mnogi drugi.

Zahvaljujući angažovanju Turističke organizacije Moto skup je uvršten na listu događaja od posebnog značaja i godinama se redovno promoviše na sajmovima i drugim turističkim okupljanjima, koja služe za predstavljanje manifestacionog turizma.

Lokalni ugostitelji i trgovci takođe profitiraju od povećanog broja posetilaca, što dodatno doprinosi ekonomskom razvoju opštine. Moto skup predstavlja simbol zajedništva i lokalpatriotizma.

Članovi Moto kluba ” Iron Bridge ” pronose ime Ćuprije na skupovima koje posećuju. Njihov angažman u tu svrhu je nemerljiv. Polovinom juna svi motoristi iz Srbije i okruženja žele da dođu u Ćupriju. Može se slobodno reći da su Moto klub “ron Bridge”, Moto skup i Ćuprija zajedno rasli poslednjih desetak godina.

To je priča koja je otišla u svet i koja je od ovog događaja stvorila mit vredan svakog poštovanja.