PREVENTIVNI PREGLEDI U OPŠTOJ BOLNICI I ĆUPRIJSKOM DOMU ZDRAVLJA - Ćuprija.net
37150
post-template-default,single,single-post,postid-37150,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

PREVENTIVNI PREGLEDI U OPŠTOJ BOLNICI I ĆUPRIJSKOM DOMU ZDRAVLJA

PREVENTIVNI PREGLEDI U OPŠTOJ BOLNICI I ĆUPRIJSKOM DOMU ZDRAVLJA

Opšta bolnica i Dom zdravlja daju svoj doprinos ranom otkrivanju bolesti i pozivaju građane da iskoriste priliku i besplatno obave dermatološki pregled mladeža i urade tumor markere, izmere krvni pritisak, obave ultrazvučni pregled abdomena, provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu slika u laboratorijama. Prijem pacijenata vrši se u ambulanti kardiologije, a za decu na odeljenju pedijatrije Opšte bolnice. Prijem pacijenata u Domu zdravlja vr[i se u dispanzeru za odrasle i dispanzeru za decu. Ambulante u ovim ustanovama radi do 17 sati. 

Akciju besplatnih preventivnih pregleda, sprovodi Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju. Iz resornog ministarstva pozivaju građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje. Poziv se posebno odnosi na roditelje dece predškolskog i školskog uzrasta koji mogu da iskoriste priliku i na brz i efikasan način provere zdravlje svoje dece.