VIDOVDANSKI KARATE TURNIR U ĆUPRIJI - Ćuprija.net
37135
post-template-default,single,single-post,postid-37135,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

VIDOVDANSKI KARATE TURNIR U ĆUPRIJI

VIDOVDANSKI KARATE TURNIR U ĆUPRIJI

Ćuprija je domaćin prvog Vidovdanskog karate turnira koji je okupio je 150 talentovanih karatista iz 15 klubova širom Srbije. Takmičari, od najmlađih poletaraca do iskusnih seniora, nadmeću se u obe konkurencije, pokazujući svoje veštine i posvećenost sportu.

Na startu turnira učesnike je pozdravio Dragan Zdravković, predsednik Sportskog saveza Ćuprije, koji im je poželeo fer borbu i mnogo uspeha. Njegove reči su dodatno motivisale takmičare da daju sve od sebe i pokažu pravi sportski duh.

Posebnu pažnju privukli su najmlađi učesnici turnira, Kasja iz Ćuprije i Vuk iz Bora, čiji su entuzijazam i ljubav prema karateu. Njihovo učešće naglašava važnost uključivanja dece u sportske aktivnosti od ranog uzrasta, jer sport igra ključnu ulogu u razvoju fizičkih i mentalnih sposobnosti, disciplini i timskom duhu.

Vidovdanski karate turnir nije samo prilika za takmičenje, već i za promovisanje sportskih vrednosti i zdravog načina života. Karate, kao borilačka veština, uči mlade odgovornosti, poštovanju i samokontroli, što su vrednosti koje ostaju sa njima tokom čitavog života.

Organizatori turnira KK “Knez Lazar” nadaju se će ovaj turnir postati tradicionalni događaj koji će u budućnosti okupljati najbolje karatiste iz cele zemlje.