IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA UČENIKA OŠ "ĐURA JAKŠIĆ" U GALERIJI ĆUPRIJSKOG MUZEJA - Ćuprija.net
37116
post-template-default,single,single-post,postid-37116,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA UČENIKA OŠ “ĐURA JAKŠIĆ” U GALERIJI ĆUPRIJSKOG MUZEJA

IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA UČENIKA OŠ “ĐURA JAKŠIĆ” U GALERIJI ĆUPRIJSKOG MUZEJA

U galeriji muzeja “Horeum Margi Ravno” postavljena je izložba likovnih radova učenika Osnovne škole “Đura Jakšić”. Izložba obuhvata 92 rada, koje je izložilo 33 učenika, pretežno starijih razreda. Učenici su radove stvarali tokom likovnih radionica u protekle dve godine, a izložba predstavlja raznovrsne tehnike među kojima dominiraju akvareli.

Aleksandar Vujnović, nastavnik likovne kulture u OŠ “Đura Jakšić”, ističe da je i pored pandemije koronavirusa, koja je dovela do odlaganja dve godišnje izložbe, likovna sekcija tokom ove školske godine radila vrlo aktivno. “Ovo svedoči i broj izloženih radova. Ova sekcija je iznedrila nekoliko veoma talentovanih učenika koji su školovanje nastavili u umetničkim vodama,” rekao je Vujnović.

Izložba je privukla veliko interesovanje javnosti i bila je jedna od posećenijih galerijskih postavki. Organizatori veruju da će neki od ovih mladih talenata u budućnosti imati svoje samostalne izložbe upravo na ovom mestu.