ZA DECU I RODITELJE "UMETNOST RODITELJSTVA" - Ćuprija.net
36956
post-template-default,single,single-post,postid-36956,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ZA DECU I RODITELJE “UMETNOST RODITELJSTVA”

ZA DECU I RODITELJE “UMETNOST RODITELJSTVA”

U Moravskom parku, u organizaciji više lokalnih institucija i udruženja, održana je manifestacija “Umetnost roditeljstva” koja je okupila više stotina posetilaca, dece i roditelja. Manifestaciju je svečano otvorila predsednica opštine Ćuprija, Jelena Đulinac koja je tom prilikom izjavila da ovaj događaj sjajna prilika da se kroz muziku povežu porodice, edukuju o njenom značaju za zdravlje i da se istovremeno promoviše naš grad”.

Nosioci manifestacije pripremili su brojne sadržaje za sve prisutne. Narodna biblioteka “Dušan Matić” organizovala je radionice u okviru kojih su deca i roditelji učili o muzici i muzičkim instrumentima kroz knjige. Dom zdravlja “Ćuprija”, Srednja medicinska škola Ćuprija i Crveni krst Ćuprija predstavili su kako su muzika i medicina povezane. PU “Dečja radost” i muzej “Horeum Margi-Ravno” organizovali su kreativne radionice u kojima su učesnici kreirali i izrađivali muzičke instrumente, kao i aktivnosti oslikavanja lica u ritmu muzike. Kulturno-umetničko društvo “Železničar” zajedno sa PU “Dečja radost” vodilo je aktivnosti pevanja, igranja i stvaranja muzike.

Posetioci su imali priliku da pitaju, informišu se i posavetuju sa stručnjacima iz PU “Dečja radost”, Doma zdravlja “Ćuprija”, Srednje medicinske škole Ćuprija, Crvenog krsta Ćuprija, Zavoda za javno zdravlje “Pomoravlje”, Centra za socijalni rad “Ćuprija”, Centra za porodični smeštaj i usvojenje, kao i Kutka za osnaživanje porodice Ćuprija.

Turistička organizacija Ćuprija iskoristila je priliku da promoviše Ćupriju kao turističku destinaciju za porodični odmor, grad muzike i sporta. Manifestaciji su značajnu pomoć i podršku pružili volonteri Kancelarije za mlade Ćuprija.

Manifestacija “Umetnost roditeljstva” pokazala je još jednom koliko je važno učenje kroz igru i saradnju, te je posetiocima pružila dan pun zabave, učenja i druženja.