DIPLOME I POKLONI ZA PRVU GRUPU POZNIKA ŠKOLE RODITELJSTVA - Ćuprija.net
36915
post-template-default,single,single-post,postid-36915,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

DIPLOME I POKLONI ZA PRVU GRUPU POZNIKA ŠKOLE RODITELJSTVA

DIPLOME I POKLONI ZA PRVU GRUPU POZNIKA ŠKOLE RODITELJSTVA

Prvoj grupi polaznica Škole roditeljstva, koja je u protekla dva meseca organizovana u Kutku za osnaživanje porodice ćuprijskog Doma zdravlja, na prigodnoj svečanosti uručene su zahvalnice i prigodni pokloni.

Čitav projekat osmišljen je kako bi se buduće mame na adekvatan način pripremile i osnažile za porođaj a čitava porodica pripremila za sve izazove koje donosi roditeljstvo. Polaznice Škole roditeljstva sa oduševljenjem su govorile o benefitima koje im je ovakva vrsta predavanja pružila, složivši se u jednom da je Škola roditeljstva ponudila informacije na sve teme koje se odnose na roditeljstvo, bilo da su u pitanju informacije od stručnih lica, ili pak, razmena iskustava sa drugim mamama.

“Kroz našu Školu roditeljstva prošlo je devet porodilja, a danas nakon dva meseca, bogatiji smo za dve bebe i jedno novo iskustvo. Naš osnovni cilj bio je da kroz pružanje informacija od strane stručnih lica, ali i kroz interaktivan radioničarski rad, zajedno sagledamo period trudnoće, porođaj i posleporođajni period, kao i pravilan rast i razvoj deteta u prvim godinama života, istakla je Ivana Nikolić, glavna sestra Doma zdravlja.

Doktorka Milica Minić, stomatoped Doma zdravlja u Ćupriji još jednom je apostrofirala ulogu Razvojnog savetovališta u prvim godinama roditeljstva i stasavanja novorođenčadi, kao i benefite koje je jedan ovakav projekat doneo, na prvom mestu polaznicima a na drugom svim saradnicima koji su svako u svom delokrugu učestvovali u tome da epilog ove priče, bude prezentovan i kod viših intanci, kao primer pozitivne prakse. Škola roditeljstva biće nastavljena na jesen,