"GORUN" SLAVI DESET GODINA: IZLOŽENA 91 VRSTA GLJIVA NA MANIFESTACIJI U ĆUPRIJI - Ćuprija.net
36868
post-template-default,single,single-post,postid-36868,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

“GORUN” SLAVI DESET GODINA: IZLOŽENA 91 VRSTA GLJIVA NA MANIFESTACIJI U ĆUPRIJI

“GORUN” SLAVI DESET GODINA: IZLOŽENA 91 VRSTA GLJIVA NA MANIFESTACIJI U ĆUPRIJI

Udruženje gljivara i ljubitelja prirode “Gorun” proslavilo je deset godina postojanja i aktivnog rada manifestacijom “Dani gljiva”, na kojoj je izložena čak 91 vrsta gljiva – jestivih, opasnih i otrovnih. Ovaj događaj, održan u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Ćuprija, privukao je brojne ljubitelje prirode i mikologije.

Organizatori su istakli značaj očuvanja prirode i važnost mikološkog sveta za eko-sistem i pozvali sve ljubitelje prirode da se uključe u istraživanje i zaštitu sveta gljiva, ukazujući na bogatstva koja ovaj kraj nudi.Manifestacija je bila prilika za edukaciju posetilaca o različitim vrstama gljiva, njihovoj upotrebi i opasnostima koje mogu predstavljati.

Na izložbi su posetioci mogli da vide i nauče kako da prepoznaju jestive gljive od otrovnih, što je od velikog značaja za sve koji se bave sakupljanjem gljiva.