MESEC MATEMATIKE U OSNOVNOJ ŠKOLI "VUK KARADŽIĆ" U ĆUPRIJI - Ćuprija.net
36847
post-template-default,single,single-post,postid-36847,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

MESEC MATEMATIKE U OSNOVNOJ ŠKOLI “VUK KARADŽIĆ” U ĆUPRIJI

MESEC MATEMATIKE U OSNOVNOJ ŠKOLI “VUK KARADŽIĆ” U ĆUPRIJI

Maj, mesec posvećen matematici, na različite načine obeležava u svim školama širom Srbije, a učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Ćuprije su na poseban način doprineli popularizaciji ovog predmeta. Kroz kreativne društvene igre, u kojima se napreduje korišćenjem osnovnih računskih operacija, učenici su pokazali da matematika može biti zabavna i interaktivna.

Program obeležavanja Meseca matematike uključio je učenike svih uzrasta, od mlađih do starijih razreda. Ova aktivnost omogućila je đacima da kroz igru razvijaju svoje matematičke veštine, logičko razmišljanje i timski duh. Učenici su uživali u rešavanju zadataka i ostvarivanju ciljeva u igri, što je dodatno motivisalo njihov interes za matematiku.

Organizatori ovogodišneg obeležavanja Meseca matematike u OŠ “Vuk Kradžić” ističu da ovakve aktivnosti doprinose boljem razumevanju i prihvatanju matematike kao važnog i korisnog predmeta dok inicijativa škole predstavlja odličan primer kako se kroz inovativne metode može približiti matematika deci i učiniti je omiljenom među đacima.