ŽUTI MOST NA RAVANICI VAN UPOTREBE, ISPITIVANJA BEZBEDNOSTI MOSTA U TOKU - Ćuprija.net
36823
post-template-default,single,single-post,postid-36823,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ŽUTI MOST NA RAVANICI VAN UPOTREBE, ISPITIVANJA BEZBEDNOSTI MOSTA U TOKU

ŽUTI MOST NA RAVANICI VAN UPOTREBE, ISPITIVANJA BEZBEDNOSTI MOSTA U TOKU

Stručnjaci Građevinskog instituta „CPL“ iz Novog Sada trenutno vrše statičko – dinamičko ispitivanje pešačkog mosta na Ravanici, koji povezuje Osnovnu školu „Đura Jakšić“ i halu sportova „Ada“. Ispitivanje se vrši kako bi se utvrdilo stanje konstrukcije mosta i njegovih elemenata pod opterećenjem od 14 tona.

Most je početkom februara ove godine zatvoren za upotrebu zbog bezbednosnih razloga, po preporuci građevinskog inspektora Odeljenja za inspekcijski nadzor. Nakon analiza koje će biti sprovedene i na terenu i u institutu u Novom Sadu, rezultati ispitivanja biće saopšteni javnosti. Do tada, most će ostati van funkcije kako bi se osigurala bezbednost svih građana. Građani se podsećaju da prate zvanična saopštenja i da koriste alternativne prelaze u međuvremenu.