SREDNJA MEDICINSKA ŠKOLA OTVORILA VRATA BUDUĆIM SREDNJOŠKOLCIMA - Ćuprija.net
36786
post-template-default,single,single-post,postid-36786,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

SREDNJA MEDICINSKA ŠKOLA OTVORILA VRATA BUDUĆIM SREDNJOŠKOLCIMA

SREDNJA MEDICINSKA ŠKOLA OTVORILA VRATA BUDUĆIM SREDNJOŠKOLCIMA

Srednja Medicinska škola u Ćupriji, tradicionalno krajem maja, otvorila je vrata zainteresovanim osnovcima i predstavila svoje obrazovne profile. Nastavnici i učenici su dočekali grupu devojčica i dečaka, upoznajući ih sa tri obrazovna profila koja se izučavaju u ovoj popularnoj srednjoškolskoj ustanovi.

Prema rečima direktorke Marije Ilić, i naredne školske godine u Medicinskoj školi će se izučavati opšti smer, kao i smerovi laboratorijskog i fizioterapeutskog tehničara, sa po 28 učenika u svakom odeljenju. Opšti smer će imati dva odeljenja, što znači da će biti upisano 56 učenika.

Pored teorijske nastave u školskim kabinetima, učenicima je omogućena i praktična nastava u Opštoj bolnici, Domu zdravlja, Zavodu za javno zdravlje i Predškolskoj ustanovi “Dečja radost”. Direktorka Ilić je istakla da za Medicinsku školu tradicionalno vlada veliko interesovanje budućih srednjoškolaca iz Ćuprije i okoline.