OŠ „VUK KARADŽIĆ“ UGOSTILA 230 učesnika 15. SABORA NARODNE TRADICIJE „KRČAG“ - Ćuprija.net
36770
post-template-default,single,single-post,postid-36770,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

OŠ „VUK KARADŽIĆ“ UGOSTILA 230 učesnika 15. SABORA NARODNE TRADICIJE „KRČAG“

OŠ „VUK KARADŽIĆ“ UGOSTILA 230 učesnika 15. SABORA NARODNE TRADICIJE „KRČAG“

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Ćupriji bila je domaćin 15. Sabora narodne tradicije „KRČAG“, koji je okupio 13 osnovnih škola iz različitih delova Srbije.

U ovom značajnom događaju učestvovalo je 230 učenika, koji su doputovali iz Valjevske Kamenice, Radljeva, Nakova, Brankovine, Nove Pazove, Beograda, Surčina i Smederevske Palanke. Takođe, u umetničkom programu su se predstavili i učenici škola sa teritorije opštine Ćuprija, kao i mališani iz ćuprijskih vrtića.

Sabor je svečano otvorila Jelena Đulinac, predsednica opštine Ćuprija, dok je dobrodošlicu gostima poželela Vesna Vijorović, direktorka OŠ „Vuk Karadžić“. Događaj je započeo tradicionalnom dobrodošlicom uz pogaču i so, nakon čega je usledio svečani defile učesnika kroz glavnu ulicu do Moravskog parka.

Tokom Sabora, organizovan je niz takmičenja u sportskim disciplinama, kulturno-umetnički programi i razne radionice, u kojima su učesnici mogli da pokažu svoje talente i znanja o narodnoj tradiciji. Ova manifestacija je pružila priliku učenicima da se međusobno upoznaju, razmene iskustva i uživaju u bogatom kulturnom programu.