ODLIČNI DOMAĆINI, JOŠ BOLJI NA TERENU. SUPSKA DOMAĆIN KVAIFIKACIONOG TAKMČENJA SEOSKIH SPORTSKIH IGARA - Ćuprija.net
36685
post-template-default,single,single-post,postid-36685,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ODLIČNI DOMAĆINI, JOŠ BOLJI NA TERENU. SUPSKA DOMAĆIN KVAIFIKACIONOG TAKMČENJA SEOSKIH SPORTSKIH IGARA

ODLIČNI DOMAĆINI, JOŠ BOLJI NA TERENU. SUPSKA DOMAĆIN KVAIFIKACIONOG TAKMČENJA SEOSKIH SPORTSKIH IGARA

Seoske igre Sportskog saveza Srbije pokrenute su 2019. godine od strane saveza kako bi se vratili pravim vrednostima, očuvali tradiciju, seosko stanovništvo rekreiralo, promovisali sport, fer-plej i da bismo bolje upoznali našu zemlju. Do sada su u projekat uključeni teritorijalni sportski savezi gradova i opština Srbije među kojima je i Ćuprija. 

Takmiči se u 11 disciplina: fudbal, odbojka, šah, skok u dalj iz mesta, bacanje kamena sa ramena, nadvlačenje štapa, nadvlačenje konopca, narodno rvanje, poligon, obaranje ruku i trka u džakovima. Pobednici opštinskog takmičenja plasiraju se na Regionalno takmičenje, a ekipe koje osvoje 1. i 2. mesto na Regionu plasiraju se u finale koje se održava poslednjeg vikenda avgusta ili prvog vikenda septembra, traje dva dana, a mesto finala za 2024. godinu biće naknadno saopšteno. Pobednik finalnog takmičenja osvaja glavnu nagradu –izgradnja rukometnog terena u selu pobednika. 

Okupljene takmičare na početku sportskog dana pozdravio je Vladimir Vasiljević, zamenik predsednika opštine Ćuprija koji je tom prilikom istakao važnost održavanja svakog sportskog takmičenja u gradu koji pored ostalih nosi i epitet grada svetskih i evropskih šampiona i istakao podršku lokalne samouprave Sportskom savezu Ćuprije u organizaciji svih aktivnosti. Ovom prilikom Vasiljevič je pozvao meštane svih ćuprijskih sela da se uključe u promociju svog mesta i doprinesu kroz realizaciju turističknih, sportskih i kulturnih projekata podizanju kvaliteta života zajednice.

Ovogodišnje Seoske sportske igre počele su u Banatskom velikom selu a nastavljaju se kvalifikacionim takmičenjima u Supskoj na kojima učestvuje oko 80 takmičara iz četiri ćuprijska sela, Supska, Isakovo, Mijatovac i Krušar.