NARODNO KOLO IGRALO SE U CENTRU ĆUPRIJE - ODRŽANA DRUGA KVALIFIKACIONA SMOTRA DEČIJIH FOLKLORNIH ANSAMBALA - Ćuprija.net
36689
post-template-default,single,single-post,postid-36689,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

NARODNO KOLO IGRALO SE U CENTRU ĆUPRIJE – ODRŽANA DRUGA KVALIFIKACIONA SMOTRA DEČIJIH FOLKLORNIH ANSAMBALA

NARODNO KOLO IGRALO SE U CENTRU ĆUPRIJE – ODRŽANA DRUGA KVALIFIKACIONA SMOTRA DEČIJIH FOLKLORNIH ANSAMBALA

Više od 300 folklornih izvođača iz 13 kulturno-umetničkih društava iz Pomoravlja, Beograda i Republike Srpske odnosno pobratimskog grada Doboja, predstavilo je svoje igraško umeće na drugoj takmičarskoj smotra dečijih folklornih anasambala. Ovo je bila i prilika da se izabere pobednik koji će predstaviti svoj anasambl na republičkoj smotri u Aranđelovcu.

Učesnike je pre početka programa pozdravila Jelena Đulinac, predsednica opštine Ćuprija koja je ovom prilikom istakla važnost očuvanja i negovanja prepoznatljivih narodnih igara koja su uvrštena na Uneskovoj listi nematerijalne kulturne baštine srpskog naroda i istakla lično zadovoljstvo angažovanjem mladih u radu kulturno umetničkih društava koje neguju ovu tradiciju.

Publici u centru Ćupriji predstavili su svoje folklorno umeće članovi KUD “Jovac” iz Jovca, GKUD “Železničar” iz Ćuprije, KUD “Virinisko kolo” iz Virina, KUD “Narodni vez” iz Rakitova, KUD “Mladost” iz Bukovča, KUD “Koča Anđelković” iz Aranđelovca i KUD “Plana” iz Velike Plane. U revijalnom delu pored domaćina predstavili su se KUD “Krnjin” iz Doboja, KUD “D.T.” iz Beograda, KUD “MZ Novo Selište” iz Bora, Akademski folklorni ansambl “Oro” iz Niša i KUD “Boki 4. Jul” iz Paraćina.

Pre početka takmičenja svi učesnici druge kvalifikacione smotre prošetali su centrom Ćuprije i u Moravskom parku odigrali neka od najlepših tradicionalnih narodnih kola.