BESPLATNI PREVENTIVNI ZDRAVSTVENI PREGLEDI U OPŠTOJ BOLICI I DOMU ZDRAVLJA - Ćuprija.net
36628
post-template-default,single,single-post,postid-36628,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

BESPLATNI PREVENTIVNI ZDRAVSTVENI PREGLEDI U OPŠTOJ BOLICI I DOMU ZDRAVLJA

BESPLATNI PREVENTIVNI ZDRAVSTVENI PREGLEDI U OPŠTOJ BOLICI I DOMU ZDRAVLJA

Ministarstvo zdravlja u nedelju 19. maja, od 8 do 17 časova, u više od 160 zdravstvenih ustanova širom zemlje, organizuje akciju besplatnih preventivnih pregleda, s ciljem rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju.

Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da, bez zakazivanja i uputa, izmere krvni pritisak, urade EKG i ultrazvučni pregled abdomena, provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

Ministarstvo zdravlja poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje. Preventivni zdravstveni pregledi u Ćupriji biće obavljani u Opštoj bolnici, gde je primarno mesto javljanja ambulanta kardiologije i Domu zdravlja u službi za zdravstvenu zaštitu odraslih.

Direktor Opšte bolnice dr Slobodan Gajić i pomoćnica direktorke Doma zdravlja dr Ivana Milutinović istakli su važnost prevencije i pozvali građane Ćuprija da u nedelju, od 8 do 17 časova, iskoriste mogućnost i provere svoje zdravstveno stanje.