LIGA MALIH ŠAMPIONA U ĆUPRIJI, UČESTVUJE VIŠE OD 200 PREDŠKOLACA - Ćuprija.net
36582
post-template-default,single,single-post,postid-36582,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

LIGA MALIH ŠAMPIONA U ĆUPRIJI, UČESTVUJE VIŠE OD 200 PREDŠKOLACA

LIGA MALIH ŠAMPIONA U ĆUPRIJI, UČESTVUJE VIŠE OD 200 PREDŠKOLACA

Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije je osmislio jedno veoma zanimljivo takmičenje za najmlađe.

Reč je o Ligi malih šampiona, takmičenju koje počinje od vrtića a završava se velikim državnim finalom. Ovo takmičenje osmišljeno sa ciljem da se među najmlađima i njihovim roditeljima promovišu sportske navike.

“Liga malih šampiona je u Ćupriji okupila više od 200 mališana iz vrtića Bambi, Šećerko, Neven, Leptirić i Poletarac iz Mijatovca, podeljenih u nekoliko timovima. Gradsko takmičenje je organizovano u saradnji sa Sportskim savezom Ćuprije, sa željom da se omasovi bavljenje sportom dece u ovom uzrastu i istakne važnost sporta u procesu pravilnog razvijanja njihovog tela, sportskog duha i sticanju sportskih navika”, kazala je Snežana Ilić, direktorka predškolske ustanove “Dečja radost” iz Ćuprije.

Ovaj sportski projekat ima nacionalni karakter i podrazumeva takmičenje dece starije vrtićke grupe i predškolaca uzrasta pet do šest i šest do sedam godina. Takmičenje se odigrava u dve discipline, štafetni motorički poligon koji je namenjen deci starijeg i predškolskog uzrasta i štafetna trka na 2.000 cm.