U SUSRET MATURI: PREDAVANJE O BEZBEDNOSTI UZ PODRŠKU POLICIJE - Ćuprija.net
36563
post-template-default,single,single-post,postid-36563,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

U SUSRET MATURI: PREDAVANJE O BEZBEDNOSTI UZ PODRŠKU POLICIJE

U SUSRET MATURI: PREDAVANJE O BEZBEDNOSTI UZ PODRŠKU POLICIJE

Policijska uprava Ćupriji započela je seriju stručnih predavanja za učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola u sklopu projekta “Matura 2024”, s ciljem podizanja svesti o sigurnosti i zaštiti učenika koji se pripremaju za proslavu maturantskih večeri.

Jovan Milojković, mlađi oficir policije u Policijskoj stanici Ćuprija, zajedno s policijskim službenicima, održao je predavanje za maturante Ćuprijskih osnovnih škola. Tokom predavanja, učenicima su ukazali na štetnosti konzumiranja alkohola i droga i uputili apel da se odgovorno ponašaju tokom proslava i poštuju javni red i mir, kao i da se odgovorno ponašaju u saobraćaju.

Policija će u dane završetka školske godine, prilikom proslava mature i drugih manifestacija, pojačano kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u blizini školskih dvorišta, ulica, trgova i objekata u kojima će biti organizovane maturantske proslave. Cilj je da proslave proteknu u najboljem redu, a da učenici zapamte proslavu mature po lepim stvarima, istakao je Milojković.

Prema njegovim rečima policija je i prethodnih godina sprovodila slične projekte koji su dali dobre rezultate, što potvrđuje činjenica da na području Policijske stanice Ćuprija, za vreme i nakon maturantskih proslava, nije zabeležen nijedan incident u kojem je učestvovao maturant.