SREBRNI ZNAK I ZAHVALNICA ZA 10 NAJBOLJIH ZDRAVSTVENIH RADNIKA U ĆUPRIJI - Ćuprija.net
36561
post-template-default,single,single-post,postid-36561,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

SREBRNI ZNAK I ZAHVALNICA ZA 10 NAJBOLJIH ZDRAVSTVENIH RADNIKA U ĆUPRIJI

SREBRNI ZNAK I ZAHVALNICA ZA 10 NAJBOLJIH ZDRAVSTVENIH RADNIKA U ĆUPRIJI

12. maj je Međunarodni dan medicinskih sestara koji se tradicionalno proslavlja širom sveta u znak sećanja na rođenje Florens Najtingel, začetnice modernog sestrinstva u svetu. Udruženje zdravstvenih radnika Ćuprije organizovalo je tim povodom svečanu akademiju na kojoj su Srebrnim znakom nagrađeni pojedinici i medicinske ustanove za doprinos u radu i razvoju sestrinske profesije.

Danijela Radoičić, predsednica Udrženja zdravstvenih radnika Ćuprije i master menadžer u sistemu zdravstvene zaštite podsetila je na važnost uvažavanja profesije i ukazala na potrebu za stručnim usavršavanjem i stalnim obrazovanjem medicinskih sestra u Srbiji.

“Svim medicinskim sestrama i tehničarima čestitam Međunarodni dan medicinskih sestara. Zahvalna sam svim medicinskim radnicima na svakodnevnom odricanju, strpljivosti i razumevanju, požrtvovanosti i nesebičnom davanju sebe stavljajući zdravlje pacijenta na prvo mesto” poručila je Danijela Radoičić.

Srebrnim znakom za doprinos u radu i razvoju sestrinske profesije nagrađeno je 10 medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara, zaposlenih u Domu Zdravlja Ćuprija, ZZJZ Ćuprija, OB Ćuprija i Specijalnoj hirurškoj bolnici “Medikus” iz Ćuprije.

U kulturno umetničkom programu učestvovali su učenici Srednje medicinske škole iz Ćuprije, Škole za muzičke talente iz Ćuprije i talentovana solistkinja Darija Đorđević iz Dragova.