OBELEŽEN DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM - Ćuprija.net
36511
post-template-default,single,single-post,postid-36511,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

OBELEŽEN DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM

OBELEŽEN DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM

Polaganjem venaca i odavanjem počasti na spomen obeležjima palim ratnicima iz Prvog i Drugog svetskog rata u Ćupriji, obeležen je Dan pobede nad fašizmom. Vence su položili Jelena Đulinac, predsednica i delegacija opštine Ćuprija, predstavnicima Vojske Srbije i delegacija Gradskog odbora SUBNOR-a. Predsednica Đulinac, istakala ovom prilikom, da je važno održati sećanje na sve žrtve i borce koji su svojim životima doneli mir i slobodu budućim generacijama.

– Za nas je izuzetno važno da nikada ne zaboravimo sve one koji su dali svoje živote i herojski se borili za slobodu. Negovanje kulture sećanja na izvojevanu slobodu, koju danas uživaju naše generacije je veoma važno, kao i to da na ovaj način ostavimo nasleđe koje će negovati generacije koje dolaze, istakla je predsednica opštine Ćuprija, Jelena Đulinac.

Tokom Narodnooslobodilačke borbe u Ćupriji živote je izgubilo 176 boraca, dok je žrtava fašizma bilo 160.