DUGE I SREDNJE PRUGE NA TREĆEM MOMORIJALU "VERA NIKOLIĆ" - Ćuprija.net
36483
post-template-default,single,single-post,postid-36483,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

DUGE I SREDNJE PRUGE NA TREĆEM MOMORIJALU “VERA NIKOLIĆ”

DUGE I SREDNJE PRUGE NA TREĆEM MOMORIJALU “VERA NIKOLIĆ”

Više od 100 atletičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Bugarske, učestvovalo je na Trećem atletskom mitingu “Vera Nikolić“, koji je održan na atletskom stadionu u Ćupriji. Na programu je bilo osam atletskih disciplina: trke u muškoj i ženskoj konkurenciji na 100, 400 i 800 metara, trke žena na 1.500 i muškaraca na 3.000 metara.

Ovogodišnji atletski miting obeležilo je trijumf mararonca Jana Kokalja iz Slovenije u trci na 3000 metara. U istoj trci Uroš Gutić nosilac je srebrne medalje dok je Nikola Raičević u internacionalnoj konkurenciji osvojio je bronzanu medalju.

Sjajna Rosina Nikolaeva iz Bugarske nosilac je zlatnog odličja a u osvojenim medaljama u trci na 800 metara prate je Dunja Sikima i Milica Tomašević. U trci na 1500 metara prvo mesto u muškoj kategodiji ostvojio je Aldin Ćatović, u ženskoj kategodiji Katarina Milosavljević, Tara Vučković bila je najbrža u trci na 400 metara.

Velika borba vodila se među najmlađima, finalistima Sportskih igara mladih, a najuspešniji su se plasirali u finale koje će biti održano u Beogradu.

Na svečanom otvaranju mitinga Slobodan Branković direktor Atletskog saveza Srbije istakao je značaj atletike i važnost Memorijalnog turnira “Vera Nikolić” za Ćupriju koja se na ovaj način odužuje svojoj sugrađanki – vlasnici najboljeg svetskog rekorda.

Prisutnima se obratio i Vladimir Vasiljević zamenik predsednika opštine Ćuprija koji je naglasio da će opština Ćuprija i dalje podržavati sve sportske aktivnosti i klubove u Ćupriji što potvrđuje podatkom o rekordnim finanisijama od 35 miliona dinara koliko je ove godine opredeljeno za razvijanje sporta.

Na ceremoniji otvaranja trećeg memorijalnog turnira “Vera Nikolić” prisustvovali su: proslavljena atletičarka Snežana Pajkić, šampion Dragan Zdravković i članovi porodice Vere Nikolić.