DELEGACIJA KINE POSETILA ĆUPRIJU, PRIVREDNA SARADNJA SVE IZVESNIJA - Ćuprija.net
36449
post-template-default,single,single-post,postid-36449,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

DELEGACIJA KINE POSETILA ĆUPRIJU, PRIVREDNA SARADNJA SVE IZVESNIJA

DELEGACIJA KINE POSETILA ĆUPRIJU, PRIVREDNA SARADNJA SVE IZVESNIJA

Desetočlana privredno-politička delegacija iz kineskog grada Šao-sing, koju je predvodio Tang Zigui, direktor Stalnog komiteta narodnog kongresa grada Šao sing, posetila je Ćupriju.

U prijateljskom razgovoru, predsednik SO Ćuprija Ninoslav Erić, upoznao je goste sa istorijatom grada i privrednim potencijalima opštine Ćuprija.

“Šao sing je bio prvi grad koji sam 2015. godine posetio u Kini. Tom prilikom, obišao sam industrijsku zonu i jedan od najvećih industrijskih parkova u Šao singu, i video mogućnosti razvoja kineskog industrijskog parka u Srbiji. Na osnovu viđenog, napravljen je strateški dokument koji je obuhvatio strategiju razvoja kineskog industrijskog parka u Ćupriji, i model po kome bi Ćuprija gradila najveću Industrijsku zonu u ovom delu Srbije. Danas, Ćuprija poseduje sve ono što je tada bilo slovo na papiru, najveću Industrijsku zonu u Pomoravlju, sa kompletnom infrastrukturom neophodnom za realizaciju projekta izgradnje kineskog industijskog parka. Veoma dobra saradnja između Kine i Srbije, daje nam nadu da ćemo i na lokalnom nivou unaprediti privrednu saradnju, koju ćemo proširiti i na ostale sfere društvenog života, istakao je ovom prilikom predsednik SO Ćuprija Ninoslav Erić.

U ime kineske delegacije, na toploj i prijateljskoj dobrodošlici, zahvalio se direktor Stalnog komiteta narodnog kongresa grada Šao sing gospodin Tang, koji je ovom prilikom u prvi plan stavio dobre bilateralne odnose dve zemlje, ali i potvrdio perspektivu saradnje Šao singa i Ćuprije.

Sagovornici su se saglasili da obe strane imaju mnogo toga da ponude i u kulturi, sportu, obrazovanju i turizmu, te da su to oblasti sa velikim potencijalom za razvijanje partnerstva i prijateljstva.