SPORTSKE IGRE MLADIH SU ZAKON - Ćuprija.net
36390
post-template-default,single,single-post,postid-36390,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

SPORTSKE IGRE MLADIH SU ZAKON

SPORTSKE IGRE MLADIH SU ZAKON

U atmosferi koja je najbolji odraz duha, sporta i prijateljstva, mladi sportisti iz sve tri ćuprijske osnovne škole ponovo su se okupili na trećim po redu Sportskim igrama mladih. Preko 100 osnovaca uzelo je učešće u ovom festivalu sporta i druženja, sa jednim ciljem – da proslave zdrav način života i sportsko nadmetanje.

Prvog dana takmičenja u Hali “Ada” mladi sportisti igrali su “Između dve vatre” i odbojku, dok će tokom narednog susrera u Partizanu i Atletskom stadionu odmeriti snage u basketu 3 na 3, malom fudbalu i trci na 60 metara.

Sportske igre pružaju priliku mladima, bez obzira na to da li su već aktivni u sportu ili nisu, da aktivno čestvuju u igri, što je doprinosi većoj uključenosti i raznolikosti.

Ove igre, koje se održavaju u Srbiji već 11 godina, omogućavaju mladima da se upoznaju sa vrednostima sporta, timskog rada i fer-pleja, dok istovremeno stvaraju mogućnosti za nadmetanje na regionalnom nivou. Od osnivanja do danas, više od dva miliona školaraca učestvovalo je na različitim nivoima takmičenja, što ovu manifestaciju čini jednom od važnijih u oblasti sporta.