9. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA - PODRŠKA RADU JKP U TEKUĆOJ GODINI - Ćuprija.net
36314
post-template-default,single,single-post,postid-36314,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

9. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA – PODRŠKA RADU JKP U TEKUĆOJ GODINI

9. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA – PODRŠKA RADU JKP U TEKUĆOJ GODINI

Na devetoj sednici Opštinskog veća donete su ključne odluke koje će uticati na komunalne usluge i obrazovanje u lokalnoj zajednici.

Javno komunalno preduzeće “Ravno-2014” dobilo je saglasnost za izmenu cenovnika svojih usluga vodovoda i kanalizacije. Kako je istakla predsednica veća Jelena Đulinac, ova izmena, uslovljena rastom ulaznih troškova, posebno energenata, osiguraće održivost poslovanja ovog preduzeća, dok će pravilno usklađene cene doprineti kvalitetnijem pružanju usluga građanima. Ovom preduzeću odobrene su subvencije u iznosu od 10 miliona dinara za nabavku knjigovodstvenog softvera i opreme za zimsku mehanizaciju, što će dodatno unaprediti efikasnost i rad ovog komunalnog preduzeća. U skladu sa donetom odlukom, preduzeće je u obavezi da Opštinskom veću dostavi izveštaj o realizaciji subvencije.

Takođe, na sednici je razmatran i aneks godišnjeg plana rada Predškolske ustanove “Dečija radost”. Usled adaptacije vrtića “Šećerko”, trenutno su svi kapaciteti ove ustanove popunjeni, što zahteva prilagođavanje planova radi efikasnog upravljanja resursima.

Većnici su doneli odluku o odbijaju prigovora preduzeća “Hiperion sol” iz Beograda na rešenje odeljenja za urbanizam dok je prigovor republičkog urbanističkog inspektora za lokacijske uslove za izgradnju poslovno-stambenog objekta pozitivno ocenjen.