BROJNIM AKTIVNOSTIMA ŠKOLA "VUK KARADŽIĆ" OBELEŽAVA 90 GODINA RADA - Ćuprija.net
33197
post-template-default,single,single-post,postid-33197,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

BROJNIM AKTIVNOSTIMA ŠKOLA “VUK KARADŽIĆ” OBELEŽAVA 90 GODINA RADA

BROJNIM AKTIVNOSTIMA ŠKOLA “VUK KARADŽIĆ” OBELEŽAVA 90 GODINA RADA

Osnovna škola „Vuk Karadžić” u Ćupriji brojnim aktivnostima tokom ove nedelje obeležava svoj 90. rodjendan.

Rođendanske aktivnosti škole planirane su kroz održavanje umetničkih radionica i sportskih aktivnosti u kojima će učestvovat učenici sve tri ćuprijske škole, njihovi roditelji i nastavnici.

Održavanjem Likovne kolonije započet je dvodnevni rođendanski program. Prvog umetničkog dana učenici su pravili skulpture od reciklažnog materijala, učestvovali u radionici “Body Art”, oslikavali i ukrašavali šešire i družli se sa predškolcima.
Drugi dan rođendanskog programa rezervisan je za održavanje sportskih aktivnosti koje će, kako kaže Vesna Vijorović direktorka škole, biti uzbudljive i zabavne.

Na sportskom terenu škole i na terenu “Sokolskog doma” učenici od 5. do 8. razreda odmeriće snage u fudbalu, odbojci i košarci, dodaje direktorka, najavljuje prijateljsku utakmicu nastavnike škole “Đura Jakšić”, “13. Oktobar” i “Vuk Karadžić” i poziva sugrađane da od 11:30 prisustvuju ovom susretu.

U ovogodišnjem programu obeležavanja dana škole učestvovaće i roditelju i to kroz radionicu ukrašavanje mafina.

Osnovna škola “Vuk Karadžić” je po datumu osnivanja, druga Osnovna škola u Ćupriji. Izdradnja škole počela je tridesetih godina prošlog veka a prvi đaci koji su je pohađali bili su učenici osmorazredne Gimnazije. Osnovci su školu počeli da pohađaju posle Drugog svetskog rata.

Ova škola danas beleži najveći broj učenika od prvog do osmog razreda. U sastavu ove ustanove postoje četiri izdvojena odeljenja: osmorazredna škola u selu Krušar i tri četvororazredne škole u selima Batinac, Isakovo i Vlaška a izdavaja se od ostalih škola po tome što u svom sastavu ima Odeljenje učenika sa smetnjama u razvoju i po velikom broju vrhunskih rezultata koje osvaruju učenici na svim nivoima takmičenjiam u različitim aktivnostima.