RASPISANI VANREDNI PARLAMENTARNI IZBORI U SRBIJI - Ćuprija.net
32988
post-template-default,single,single-post,postid-32988,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

RASPISANI VANREDNI PARLAMENTARNI IZBORI U SRBIJI

RASPISANI VANREDNI PARLAMENTARNI IZBORI U SRBIJI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je danas vanredne parlamentarne izbore u Srbiji za nedelju 17. decembar 2023. godine. On je rekao da je doneo ukaz o raspuštanju Narodne Skupštine Republike Srbije.

– Raspisujem izbore za poslanike za 17. decembar 2023. godine. Rokovi počinju da teku od dana od stupanja na snagu odluke, a ona stupa na snagu od dana objavljivanja u Službenom glasniku – rekao je Vučić.poželeo građanima srećne izbore.

– Živimo u vremenima koja su teška za ceo svet, u vremenu globalnih izazova, ratova i sukoba, u vremenu u kojem je neopghodno da svi budemo ujedinjeni u borbi za očuvanje svih vitalnih i nasionalnih interesa Srbije, u vremenu u kojem ćemo biti pod brojnim pritiscima, kako zbog našeg odnosa prema Kosovu i Metohiji, tako i zbog drugih regionalnih i svetskih pitanja.Ranije danas, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić raspisao je lokalne izbore takođe za 17. decembar, koji će se održati u 65 gradova i opština u Srbiji.