PENZIONERIMA SA MINIMALNOM PENZIJOM RAČUNI ZA STRUJU NIŽI ZA DODATNIH HILJADU DINARA DO KRAJA GREJNE SEZONE - Ćuprija.net
32941
post-template-default,single,single-post,postid-32941,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

PENZIONERIMA SA MINIMALNOM PENZIJOM RAČUNI ZA STRUJU NIŽI ZA DODATNIH HILJADU DINARA DO KRAJA GREJNE SEZONE

PENZIONERIMA SA MINIMALNOM PENZIJOM RAČUNI ZA STRUJU NIŽI ZA DODATNIH HILJADU DINARA DO KRAJA GREJNE SEZONE

Vlada Republike Srbije usvojila je, na predlog Ministarstva energetike izmene i dopune Uredbe o energetski ugroženom kupcu koje će omogućiti većem broju građana da dobije popust za električnu energiju, gas ili grejanje.

Omogućeno je da penzioneri koji imaju brojila na svoje ime i penzije do 21.766, 26 dinara dobiju mesečno za hiljadu dinara niže račune za električnu energiju tokom zimske sezone.

Kako bi ostvarili pravo na ovu olakšicu, najstariji sugrađani će moći da se od sledeće nedelje prijave u svojim opštinama. Računi će onima koji nisu u mogućnosti da se prijave lično a ostvaruju ovo pravo, biti umanjeni po službenoj dužnosti. Čitav proces je pojednostavljen kako za penzionere, tako i za sve ostale kategorije najugroženijih koji imaju pravo na značajna umanjenja računa za energiju!