FEKA AUTOMOTIVE ŠIRI PROIZVODNJU, U ĆUPRIJI GRADI JOŠ JEDNU HALU - Ćuprija.net
32939
post-template-default,single,single-post,postid-32939,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

FEKA AUTOMOTIVE ŠIRI PROIZVODNJU, U ĆUPRIJI GRADI JOŠ JEDNU HALU

FEKA AUTOMOTIVE ŠIRI PROIZVODNJU, U ĆUPRIJI GRADI JOŠ JEDNU HALU

Opština Ćuprija obavestila je javnost o podnetom zahtevu za davanje saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu za projekat poslovno-proizvodni kompleks KO Ćuprija, čiji je nosilac turski investitor Feka automotive.

Prema urbanističkom projektu, planirana je rekonstrukcija i dogradnja postojećeg proizvodno-poslovnog objekta za proizvodnju retrovizora u sklopovima za različite tipove vozila što podrazumeva izgradnju magacina gotovih proizvoda na 3.609 m2, administrativnog bloka na 939 m2 i prateće postrojenje za preradu otpadnih voda kao I pomoćnog objekta.

Izgradnja novih kvadrata poslovnog prostora povećaće potrebu za novim brojem radnika na 200.

O planovima ovog značajnog turskog investitora ranije je govorio Ninoslav Erić, predsednik SO Ćuprija koji je  tada kazao da će opština Ćuprija obezbediti dodatna 2 ha za izgradnju nove fabrike čija će površina biti blizu 15.000 m2.

Podsetimo, Feka automotive, fabrika za proizvodnju automobilskih delova u Ćupriji počela je sa radom u julu 2020. godine a nedavno je potpisala ugovor sa Stelantisom o proizvodnji delova za električne automobile, koji će od 2024. godine biti pravljeni u Kragujevcu.