ĆUPRIČANKA POBEDILA NA DANIMA BANICE U BELOJ PALANCI - Ćuprija.net
30846
post-template-default,single,single-post,postid-30846,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ĆUPRIČANKA POBEDILA NA DANIMA BANICE U BELOJ PALANCI

ĆUPRIČANKA POBEDILA NA DANIMA BANICE U BELOJ PALANCI

Proglašenjem pobednika u izradi najbolje slane, slatke, integralne i kreativne banice, završena je najveća gastru turistička manifestacija “Dani banice” u Beloj Palanci.

Ovogodisnja pobednica takmičenja u pravljenju slane banice je Dobrila Jevrić Ranđelović iz Ćuprije. U kategoriji za najbolju slatku banicu prvo mesto osvojila je Angelina Nikolić iz Bele Palanke dok je najuspešnija u pravljenju Integralne banice  bila Slavica Todorović iz Medoševca.

Pobednica je uz statuu festivala i zahvalnicu za osvojeno prvo mesto dobila i zadatak da  sledeće godine pravi džinovsku banicu koja se tradicionalno deli posetiocima poslednjeg dana manifestacije.

“Dani banice” je gastronomska manifestacija po kojoj je Bela Palanka postala nadaleko poznata a organizuje se uzastopno već 17 godina.