ODBORNICI USVOJILI PROJEKTOVANI BUDŽET OPŠTINE ĆUPRIJA ZA 2022. GODINU U VISINI OD 1,765 MILIJARDI DINARA - Ćuprija.net
21573
post-template-default,single,single-post,postid-21573,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ODBORNICI USVOJILI PROJEKTOVANI BUDŽET OPŠTINE ĆUPRIJA ZA 2022. GODINU U VISINI OD 1,765 MILIJARDI DINARA

ODBORNICI USVOJILI PROJEKTOVANI BUDŽET OPŠTINE ĆUPRIJA ZA 2022. GODINU U VISINI OD 1,765 MILIJARDI DINARA

Predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić otvorio je 11. skupštinsku sednicu diskusijom o opštinskom budžetu za 2022. godinu i inforamcijom da je na nekoliko dana pred kraj godine izvršenje budžeta u ovoj godini premašilo milijardu i 180 miliona. Realizacija tri puta povećana u odnosu na 2013. godinu.

Budžet za narednu godinu je razvojni i u njemu će najviše pažnje posvetiti investicijama na funkcionalnom i estetskom uređenju grada pa će tako prostor kod nekadašnjeg „Merkatora“ biti rekonstruisan kao jedan od centralnih gradskih trgova i deo velike pešačke zone, dok će Karađorđeva ulica dobiti pešačka ostrva.

Naredne godine će na mestu nekadašnje Kasine, nakon rešenih svih imovinsko-pravnih odnosa, biti izgrađen novi trg sa dekorativnom fontanom koji će nositi i adekvatno ime „Sećanje na Nato agresiju“.

 Svoju rekonstrukciju koja će se obavljati u nekoliko faza, u narednoj godini dočekaće ulica Cara Lazara. U prvoj fazi počeće rekonstrukcija trotoara a po završetku svih radova ova najprometnija saobraćajnica postaće centralni gradski bulevar.

Govoreći o magistralnim saobraćajnicama i važnim ulicama izvan samog grada, predsednik skupštine je rekao da je za kompletnu rekonstrukciju regionalnog puta Ćuprija – Despotovac, država izdvojila 980 miliona dinara. Ovaj put će biti veza i sa fabrikom SMP automotiv, ali i novom saobraćajnicom u industrijskoj zoni. Radovi će početi već početkom naredne godine.

U realizaciji kapitalnih inveticija Ćuprija može da očekuje pomoć države i u narednim godinama a iz velikih transfera koji su najavljeni  biće realizovani već pripremljeni projekti za gotovo pet milijardi dinara.

O najznačajnijem pitanju koje se odnosi na rekonstrukciju Opšte bolnice Erić kaže da bi radovi mogli po najavama iz Ministarstva finansija da počnu polovinom iduće godine, ali da nas očekuje i rekonstrukcija Osnovne škole “13. oktobar” čija je vrednost radova više od 300 miliona dinara.

Budžetom su planirana sredstva za nagrađivanje najboljih učenika i studenata jer lokalna samouprava želi na taj način da pomogne najboljim učenicima da završe školovanje, a onda i da se vrate u svoj grad, zaključio je svoje izlaganje predsednik Skupštine opštine Ćuprija u vezi sa projektovanim budžetom za 2022. godinu.

Nakon ove tačke koja je usvojena odborničkom većinom, bez mnogo diskusija usvojene su i odluke o naknadama za korišenje javnih površina, revizija stambene strategije opštine, odluke o usklađivanju  lokalnih administrativnih taksi i naknada, dopune odluka o javnim parkiralištima, izmene Kadrovskog plana, pravobranilaštva,budžetske inspekcije Opštinske uprave i interne revizije opštine Ćuprija. Odlukama o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta, izmenama Plana glavne regulacije za naselje Supska i izborima školskih odbora Tehničke škole i Gimnazije, odbornici Skupštine opštine Ćuprija završili su ovogodišnji rad.

FOTO GALERIJA OVDE