ODRŽANA JE 55. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE ĆUPRIJA - Ćuprija.net
21517
post-template-default,single,single-post,postid-21517,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ODRŽANA JE 55. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE ĆUPRIJA

ODRŽANA JE 55. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE ĆUPRIJA

Na inicijativu Kabineta predsednice vlade Republike Srbije Ane Brnabić da se licima sa invaliditetom omugući brže, lakše i povoljnije korišćenje gradskih parkirališta, podržana je izmena Pravilnika o Javnim parkiralištima. Ovom tačkom otvorena je 55. sednica Opštinskog veća opštine Ćuprija. Invalidna lica ubuduće će preko portala eUprave moći da podnesu zahtev za izdavanje parking karte i za rezervisano parking mesto. 

Većnici su podržali predlog za formiranje radne grupe koja će opštinski akt uskladiti sa stambenom strategijom u okviru revizije stambene politike koja važi do 2024. godine u opštini Ćuprija a usvojena je i Odluka o otuđenju građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom. Ova odluka se odnosila na ispravku granice jedne parcele u KO Ćuprija-grad, kako bi podnosilac zahteva za otkup mogao da legalizuje svoj objekat. 

Na sednici veća doneto je Rešenje o formiranju Komisije za sprovođenje postupka energetske efikasnosti za ugradnju solarnih panela u porodičnim domaćinstvima. 

Sednicu je zatvorina usvajanjem odluke o izmenama finansijskih planova za 2021. godinu Turističke organizacije, Muzeja „Horeum Margi-Ravno“, Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Tehničke škole, Osnovne škole „Đura Jakšić“, Mesne zajednice Centar i Ustanove kulture “Ćuprija“.

FOTO GALERIJA OVDE