OBAVEŠTENJE O PRAVILNICIMA ZA NABAVKU MAŠINA I OPREME ZA POLJOPRIVREDNIKE - Ćuprija.net
21478
post-template-default,single,single-post,postid-21478,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

OBAVEŠTENJE O PRAVILNICIMA ZA NABAVKU MAŠINA I OPREME ZA POLJOPRIVREDNIKE

OBAVEŠTENJE O PRAVILNICIMA ZA NABAVKU MAŠINA I OPREME ZA POLJOPRIVREDNIKE

Grupa za privredu i poljoprivredu pri odeljenju za društvene delatnosti, privredu i lokalni ekonomski razvoj opštine Ćuprija, obaveštava registrovana poljoprivredna gazdinstva na teritoriji opštine Ćuprija da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo pravilnike o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura i stočarske proizvodnje.

U obaveštenju se ističe da pravo na podsticaje registrovana poljoprivredna gazdinstva ostvaruju ako su izvršila nabavku mašina i opreme od 01. januara 2021. godine najkasnije do dana podnošenja zahteva.

Pravilnici sadrže i spisak podsticaja i prihvatljivih investicija za koje se može ostvariti pravo.

Podsticaji se utvrđuju u procentualnom iznosu, umanjenom za inos PDV-a, odnosno 50% od vrednosti investicije, a najviši ukupni iznos za koji se može ostvariti pravo iznosi 800.000 dinara, dok se obaveštenje zaključuje informacijom da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na osnovu donetog pravilnika, uskoro da raspiše javni poziv za podnošenje zahteva.

SPISAK PODSTICAJA NA LINKU OVDE