U GALERIJI MUZEJA U ĆUPRIJI OTVORENA JE GODIŠNJA LIKOVNA IZLOŽBA ĆUPRIJSKIH UMETNIKA - Ćuprija.net
21456
post-template-default,single,single-post,postid-21456,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

U GALERIJI MUZEJA U ĆUPRIJI OTVORENA JE GODIŠNJA LIKOVNA IZLOŽBA ĆUPRIJSKIH UMETNIKA

U GALERIJI MUZEJA U ĆUPRIJI OTVORENA JE GODIŠNJA LIKOVNA IZLOŽBA ĆUPRIJSKIH UMETNIKA

U Muzeju “Horeum Margi-Ravno”, u Ćupriji, otvorena je 12. Godišnja izložba članova Zavičajnog kluba likovnih umetnika Ćuprije.

Izložba će biti otvorena do 10. februara 2022. godine a kako kaže Novak Novaković, direkor muzeja “Horeum Margi-Ravno”, ovo je tradicionalna revija ćuprijskog stvaralaštva, koja ima za cilj da okupi likovne stvaraoce koji su svojim rođenjem, prebivalištem ili na neki drugi način vezani za Ćupriju. Zastupljeni su radovi više autora, različitih po umetničkoj percepciji, poetici i načinu izražavanja. Autori su različitog umetničkog obrazovanja, što ovu izložbu čini raznovrsnijom, ali ipak homogenom celinom. Zastupljene su najrazličitije tehnike i pristupi u stvaralaštvu, kao i dela likovnih i primenjenih umetnosti. 

Plaketu “Zavičajnog kluba likovnih umetnika Ćuprije” za izuzetan doprinos u ostvarivanju ciljeva Kluba, kao i za veliki doprinos u popularizaciji kulture u Ćupriji, dobeljena je posthumno Miodragu Mitroviću, vajaru i akademskom umetniku iz Ćuprije.

FOTO GALERIJA OVDE