SADNICE BELOG BORA ZASAĐENE U OŠ “VUK KARADŽIĆ” U ĆUPRIJI - Ćuprija.net
21405
post-template-default,single,single-post,postid-21405,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

SADNICE BELOG BORA ZASAĐENE U OŠ “VUK KARADŽIĆ” U ĆUPRIJI

SADNICE BELOG BORA ZASAĐENE U OŠ “VUK KARADŽIĆ” U ĆUPRIJI

U dvorištu OŠ “Vuk Karadžić” u Ćupriji održana je zajednička akcija sadnje drveća koja se održava na svetskom nivou Rotari klubova i domaćih organizacija.

Dva nastavnika i 25 učenika članova ekološke sekcije ove škole zajedno sa mlađim ćuprijskim Rotarijancima, zasadili su u dvorištu škole 20 stabala belog bora.

“Škola “Vuk Karadžić” je prva u kojoj su zasađene sadnice ovih četinara u okviru internacionalnog projekta koji je pokrenut početkom godine. Cilj je da se do kraja godine zasadi ukupno milion sadnica a učešćem u projektu ćuprijski Rotarijanci daju svoj doprinos realizaciji akcije”, kaže Kristina Stevanović, predsednica kluba. Prema njenim rečima u planu je da se po 20 sadnica zasadi i u ostalim školama u Ćuprji.

“Škola “Vuk Karadžić” tokom cele godine organizuje akcije koje uključuju učešće raznih sekcija i nastavnika a ekološka sekcija sprovodi slične aktivnosti nekoliko godina unazad” kaže Spomenka Popović, nastavnica ove škole i dodaje da deca prepoznaju važnost prirode, očuvanja životne sredine i sadnje drveća kao i učešće u ovakvim akcijama kojima se rsdo odazivaju.

FOTO GALERIJA OVDE