NINOSLAV ERIĆ: VRHUNAC PANDEMIJE U ĆUPRIJI JE DOSTIGNUT, BROJ ONIH KOJI SE VRAĆAJU KAO POBEDNICI PROTIV VIRUSA VEĆI JE OD BROJA NOVOOBOLELIH. - Ćuprija.net
17076
post-template-default,single,single-post,postid-17076,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

NINOSLAV ERIĆ: VRHUNAC PANDEMIJE U ĆUPRIJI JE DOSTIGNUT, BROJ ONIH KOJI SE VRAĆAJU KAO POBEDNICI PROTIV VIRUSA VEĆI JE OD BROJA NOVOOBOLELIH.

NINOSLAV ERIĆ: VRHUNAC PANDEMIJE U ĆUPRIJI JE DOSTIGNUT, BROJ ONIH KOJI SE VRAĆAJU KAO POBEDNICI PROTIV VIRUSA VEĆI JE OD BROJA NOVOOBOLELIH.

Vrhunac pandemije u Ćupriji je dostignut a dobra je stvar što je broj onih koji se vraćaju kao pobednici protiv koronavirusa veći od broja novoobolelih i na taj način dolazi do opadanja pandemije a to će se videti u narednih nedelju dana, nakon toga očekujem da se taj broj smanjuje, rekao je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić za TV Prva.

U Covid Centru nema zaraženih radnika i to je odlična stvar za razliku od Bolnice koja je regionalnog karaktera i gde je preko 50 radnika, zbog transmislije pacijata i radnika, zaraženo a radnici koji su bili zaraženi i izlečeni su, vratali su se na posao.

U predhodnoj nedelji uradili smo veliki broj testova medicinskog osoblja i to je rezultat transimisije iz predhodnog perioda, naglašava Erić i dodaje da su odeljenja Kardiologije i Neurologije sa pacijentima  izdvojena i izolovana i ne postoji mogućnost da pacijenti koji dolaze iz Jagodine, Paraćina, Rekovca, Despotovca i Svilajnca prolaze kroz Covid centra OB Ćuprija unesu virus na ova odeljenja..

Ruski stručnjaci koji su u Ćupriji već nedelju dana svakodnevno daju smernice osoblju i direktorima OB Ćuprija i Doma Zdravlja kako voditi Covid centar u odnosu na druga odeljenja, na koji način medicinsko osoblje treba da koristi zaštitnu opremu i na koji način treba vršiti trijaža kako bi bolnica funkcionisala.

Na samom kraju uključenja u program TV Prva, Ninoslav Erić se osvrnuo na radove na Ćuprijskom mostu koju su završeni za jedan dan i kazao da je vreme tokom zabrane kretanja iskorišćeno kako bi se izvršila kompletna rekonstrukcija asfalta i da više neće biti udarnih rupa koje su uticale na odvijanje saobraćaja.