VLADIKA BRANIČEVSKI DR IGNATIJE OSVEŠTAO HRAM SVETOG VAZNESENJA U BATINCU - Ćuprija.net
30332
post-template-default,single,single-post,postid-30332,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

VLADIKA BRANIČEVSKI DR IGNATIJE OSVEŠTAO HRAM SVETOG VAZNESENJA U BATINCU

VLADIKA BRANIČEVSKI DR IGNATIJE OSVEŠTAO HRAM SVETOG VAZNESENJA U BATINCU

U prisustvu velikog broja vernika u selu Batinac je osveštan hram Svetog Vaznesenja Gospodnjeg. Ovom događaju je pored meštana i vernog naroda iz okoline prisustvovao Ninoslav Erić, predsednik Skupštine opštine Ćuprija i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije. Liturgiju osvećenja hrama predvodio je vladika Braničevski Igatije uz sasluženje više sveštenika ćuprijske crkve.

Izgradnja crkve u  Batincu počela je 2003. godine na inicijativu meštana i brojnih ktitora sa ciljem da se svim meštanima i budućim generacijama ovog sela obezbedi pravilan duhovni i verski razvoj, kao i mogućnost obavljanja svih verskih obreda. Iz crkvenog odbora u Batincu poručuju da Batinčani danas mogu biti ponosni jer su dobili na korišćenje pravoslavni hram na koji su čekali dve decenije.

Radovi na Crkvi u Batincu biće nastavljeni i tokom narednog perioda a ishod ovog velikog poduhvata u najvećoj meri zavisiće od aktivnog učešća meštana u finansijskoj pomoći na šta upućuju i reči: “Ko Crkvi daje Bogu pozajmljuje a Bog nikom dužan ne ostaje”.