VEČE SEĆANJA NA BOGOMIRA M. MIHAJLOVIĆA - Ćuprija.net
24939
post-template-default,single,single-post,postid-24939,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

VEČE SEĆANJA NA BOGOMIRA M. MIHAJLOVIĆA

VEČE SEĆANJA NA BOGOMIRA M. MIHAJLOVIĆA

Narodna biblioteka „Dušan Matić“ organizator je “Večeri sećanja” na Bogomira M. Mihajlovića, inženjera agronomije, publiciste, književnika, istoriografa, aforističara, pesnika, naučnog radnika, vajara i slikara.

Bogomir M. Mihajlović rođen je u Senju 1922. godine i važi za autentičnog svedoka prošlih vremena i sadašnjosti. Ovo nije prvi put da se u biblioteci govori o Bogomiru. Njegovo ime prisutno je tokom obeležavanja godišnjice biblioteke, na naučnim skupovima i na omažima savremenim staraocima.

“Veče sećanja” je osmišljeno sa željom da se osvetli plemeniti lik i delo i da se sačuva od zaborava sve ono što je u svom plodnom životu dao i ostavio u nasleđe svom narodu, otadžbini, svojoj Ćupriji, Senju, kao i mnogim pojedincima.

Tokom večeri kada se obeležava stogodišnjica od njegovog rođenja i sedamdesetogodišnjica stvaralaštva, pored osvrta na književno stvaralaštvo ovog svestranog umetnika, priređena je i izložba njegovih radova koji su jedini put prikazani u školi u Senju povodom obeležavanja 180 godina njenog postojanja. Prikazane slike, crteži i portreti baština su Zavičajne zbirke Narodne biblioteke “Dušan Matić” u Ćupriji.