ODRŽANA 20. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA – POVEĆAN OBIM OPŠTINSKOG BUDŽETA - Ćuprija.net
37856
post-template-default,single,single-post,postid-37856,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ODRŽANA 20. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA – POVEĆAN OBIM OPŠTINSKOG BUDŽETA

ODRŽANA 20. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA – POVEĆAN OBIM OPŠTINSKOG BUDŽETA

Na 20. sednici Opštinskog veća opštine Ćuprija razmatran je nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o opštinskom budžetu za tekuću godinu, kojom je obim budžeta povećan po svim izvorima finansiranja. Kako bi korisnici budžeta mogli što pre da započnu procese javnih nabavki za nove projekte i izmire obaveze po okončanim kapitalnim projektima i dospelim računima za električnu energiju i komunalne usluge u zakonskom roku, odlučeno je da ova odluka stupi na snagu narednog dana od objavljivanja u „Službenom glasniku opštine Ćuprija“.

U nastavku sednice, većnici su usvojili nacrte Odluke o postavljanju i uklanjanju objekata privremenog karaktera na javnim površinama i Odluke o oglašavanju. Takođe, usvojen je predlog Odluke o uključivanju građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu, u okviru projekta „Direktno učešće građana”, koji se realizuje u saradnji sa Predstavništvom HELVETAS SWISS INTERCOOPERATION SRB. Ovaj projekat omogućava građanima da predlažu manje projekte za uređenje komunalne infrastrukture, kao što su parkovi, dečja igrališta, šetališta, zelene površine, prilazi za lica sa invaliditetom i slično.

Većnici su takođe usvojili zaključke Stručne komisije za ocenu godišnjih i posebnih programa u okviru sportskog Saveza Ćuprija, kao i predlog za preraspodelu novčanih sredstava za program „Školski i predškolski sport u 2024. godini”. Usvojene su i izmene finansijskih planova Medicinske škole, Gimnazije i Turističke organizacije Ćuprija.

Na kraju sednice, usvojen je predlog Rešenja o formiranju Organizacionog odbora za obeležavanje Dana opštine, čime su započete pripreme za ovu važnu manifestaciju.