NEDELJA U ZNAKU CREVARIJADE, MORAVSKI PARK CENTAR NAJBOLJEG PROVODA - Ćuprija.net
37478
post-template-default,single,single-post,postid-37478,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

NEDELJA U ZNAKU CREVARIJADE, MORAVSKI PARK CENTAR NAJBOLJEG PROVODA

NEDELJA U ZNAKU CREVARIJADE, MORAVSKI PARK CENTAR NAJBOLJEG PROVODA

Petnaesta po redu Crevarijada, koja će se održati u Moravskom parku, spremna je da okupi ljubitelje jedinstvenog gastronomskog specijaliteta i dobrog provoda. Vladimir Vasiljević, zamenik predsednika Opštine Ćuprija, i Jelena Petrović, direktorka Turističke organizacije Ćuprija, najavili su da će ova dvodnevna manifestacija privući brojne posetioce.

U takmičarskom delu, pedesetak ekipa će se nadmetati za titulu ovogodišnjeg pobednika i vredne nagrade. Pored glavnog takmičenja, posetioci će moći da uživaju u raznim zanimljivim nadmetanjima, među kojima je i brzo ispijanje piva, gde će pobednik dobiti pivo u količini svoje telesne težine. Manifestaciju će upotpuniti i bogat muzički program, a glavni događaj će biti nastup estradne zvezde Milice Todorović.

Vasilijević je naglasio da se uskoro navršava sto godina od početka zanatske prerade creva u Ćupriji, što je gradu donelo prepoznatljiv nadimak i turističku atrakciju koja prevazilazi lokalne okvire. Jelena Petrović se zahvalila sponzorima, prijateljima manifestacije i lokalnoj samoupravi kao generalnom pokrovitelju. Istakla je da je interesovanje za Crevarijadu ogromno i da su svi turistički kapaciteti popunjeni.

Zvanično otvaranje manifestacije je u nedelju u 17 časova, ali će već od prepodnevnih sati Moravski park početi da se puni, pretvarajući se u jedinstvenu kuhinju na otvorenom. Ovogodišnja Crevarijada biće obogaćena pozorišnom predstavom koja će se održati u subotu uveče u Moravskom parku, kao uvod u centralni nedeljni događaj.