RASPISAN JAVNI POZIV ZA IZBOR PRIVREDNE SUBJEKTE ZA SPROVOĐENJE MERA ENERGETSKE SANACIJE KUĆA I STANOVA - Ćuprija.net
31067
post-template-default,single,single-post,postid-31067,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

RASPISAN JAVNI POZIV ZA IZBOR PRIVREDNE SUBJEKTE ZA SPROVOĐENJE MERA ENERGETSKE SANACIJE KUĆA I STANOVA

RASPISAN JAVNI POZIV ZA IZBOR PRIVREDNE SUBJEKTE ZA SPROVOĐENJE MERA ENERGETSKE SANACIJE KUĆA I STANOVA

Opštinsko veće opštine Ćuprija raspisalo je JAVNI POZIV za izbor direktnih korisnika (privrednih subjekata) u sprovođenju mera energetske sanacije  porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Ćuprija

Mere energetske sanacije sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji opštine Ćuprija. Domaćinstva koja ispunjavaju uslove za dodelu sredstava na osnovu Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine  Ćuprija  za 2023. godinu mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog javnog poziva.

Predmet Javnog poziva  je sprovođenje sledećih mera energetske efikasnosti:

  • Zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača
  • Postavljanja termičke izolacije spoljnih zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru.
  • Postavljanja termičke izolacije ispod krovnog pokrivača ili tavanice
  • Zamena postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo (kotao ili peć) efikasnijim kotlom na gas
  • Zamena postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo (kotao ili peć) efikasnijim kotlom na biomasu
  • Ugradnja toplotnih pumpi
  • Zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela i pratećeg pribora
  • Ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode.
  • Ugradnja solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, ugradnje dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije i izrade neophodne tehničke dokumentacije i izveštaja izvođača radova na ugradnji solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije koji su u skladu sa zakonom neophodni prilikom priključenja na distributivni sistem.
  • Izrada tehničke dokumentacije u skladu sa Prilogom 3.

Dokumentacija za Javni poziv može se preuzeti na internet stranici  www.cuprija.rs  ili lično u prostorijama opštine Ćuprija.

Javni poziv će trajati do utroška finansijskih sredstava za realizaciju projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“, a najduže do 30.11.2027. godine.

Dokumentacija se dostavlja  u zatvorenoj koverti sa naznakom: „Prijava za javni poziv za učešće direktnih korisnika (privrednih subjekata) u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova – NE OTVARATIˮ. Na poleđini koverte navesti kontakt podatke podnosioca prijave.

Prijave se dostavljaju neposredno preko pisarnice Opštinske uprave opštine Ćuprija ili preporučenom poštom na adresu 13. Oktobra broj 7. 35230 Ćuprija

Za sve dodatne informacije i obaveštenja u vezi Javnog poziva zainteresovana lica se  mogu obratiti na kontakt telefon 064/8959459  ili elektronsku adresu: e-mail: cistaenergija@cuprija.rs