VAKCINACIJA NEOPHODNA ZA RODITELJSKI DODATAK - Ćuprija.net
31025
post-template-default,single,single-post,postid-31025,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

VAKCINACIJA NEOPHODNA ZA RODITELJSKI DODATAK

VAKCINACIJA NEOPHODNA ZA RODITELJSKI DODATAK

Pravo na roditeljski dodatak imaju samo majke ili očevi čija su deca vakcinisana, predviđeno je Zakonom o finansijskoj podršci porodicama sa decom.

Naime, zakonom je definisano da mesečne isplate mogu biti stopirane ukoliko deca ne budu vakcinisana u skladu sa propisima u oblasti zdravstvene zaštite u Srbiji. Obavezna vakcinacija se ne odnosi samo na dete za koje se prima roditeljski dodatak, već za svu prethodno rođenu decu.

„Ukoliko se u toku isplate prava na roditeljski dodatak koja se vrši u mesečnim ratama utvrdi da deca nisu vakcinisana u skladu sa propisima u oblasti zdravstvene zaštite Republike Srbije, prekida se dalja isplata prava do odluke ministarstva nadležnog za finansijsku podršku porodici sa decom“, precizirano je u dokumentu.

Korisnici roditeljskog dodatka sa teritorije opštine Ćuprija potvrde o vakcinaciji za svu svoju decu treba da dostave u kancelariji broj 31 Opštinske uprave ili na šalteru broj 3 u pisarnici, najkasnije do 31. oktobra 2023. godine, stoji u obaveštenju koje stiže iz Grupe za društvene delatnosti Opštinske uprave.

Ovome dodajmo da ukoliko dete iz zdravstvenih razloga ne može da primi vakcinu, ne uskraćuje se pravo na roditeljski dodatak.