ĆUPRIJA JE PONOSNA NA SVOG DRAGOSLAVA, PREMINULOM AKADEMIKU U ZNAK ZAHVALNOSTI LEGAT, TRG I SPOMEN OBELEŽJE - Ćuprija.net
27503
post-template-default,single,single-post,postid-27503,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ĆUPRIJA JE PONOSNA NA SVOG DRAGOSLAVA, PREMINULOM AKADEMIKU U ZNAK ZAHVALNOSTI LEGAT, TRG I SPOMEN OBELEŽJE

ĆUPRIJA JE PONOSNA NA SVOG DRAGOSLAVA, PREMINULOM AKADEMIKU U ZNAK ZAHVALNOSTI LEGAT, TRG I SPOMEN OBELEŽJE

Odbornici SO Ćuprija jednoglasno su podržali odluku predsednika Ninoslava Erića i inicijativu o promeni naziva Ulice Rada Simonovića u Trg Dragoslava Mihailovića, izradu idejnog rešenja za podizanje spomen obeležja piscu i formiranje legata Dragoslava Mihailovića. Ova inicijativa je prva u celoj Srbiji, i dolazi s pravog mesta – od Ćupričana u zahvalnost jednom od naših najznamenitijih sugrađana.

Odbornici su nakon minuta ćutanja kojim je odata pošta preminulom akademiku Dragoslavu Mihailoviću, usvojili izmenu odluke o načinu finansiranja programa udruženja. Izmena je uslovljena promenama u zakonskoj regulativi jer je sa 1. januarom ukinuta budžetska inspekcija, koja je dosad kontrolisala raspodelu i trošenje budžetskih sredstava.

Skupštinsko zasedanje nastavljeno je donošenjem Odluke o angažovanji internog revizora, što je zakonska obaveza lokalnih samouprava. Reviziju sprovodi Državna revizorska institucija, a predmet revizije će biti završni račun opštinskog budžeta za prošlu godinu.

Naredna tačka je s pravom privukla najviše pažnje odbornika. Iza odluke kojom se utvrđuje javni interes i pribavlja u javnu svojinu nepokretnost, stoji višegodišnje nastojanje opštine da pod okrilje grada vrati stadion na Slaviji.

O decenijskom problemu i onome što je prethodilo, govorili su Jovica Antić, predsednik opštine i Ninoslav Erić, predsednik Skupštine opštine Ćuprija

Istaknuto je da je prodaju fabrike šećera i niza nepokretnosti uz nju pratila neverovatna neodgovornost ondašnjih stečajnih upravnika – predstavnika države, ali i opštinskih čelnika. Ondašnja rukovodstva opštine dozvolila su da u stečajnu masu budu upisane čak i neke tranzitne gradske ulice. Ista takva neodgovornost, kod nekoliko garnitura opštinskih funkcionera, važila je i kada su u pitanju stadion „Morave“, Sokolski dom i Modna kuća “22. decembar”.

“2013. godinu Ćuprija dočekala bez ijednog otvorenog sportskog objekta koji je bio vlasništvo opštine. Zahvaljujući razumevanju nadležnih, pre svega u Direkciji za imovinu, svi ovi objekti, ali opet uz mnogo muka, vraćeni su i upisani kao javna svojina opštine” naglasio je predsednik SO Ćuprija Ninoslav Erić.

Odbornici su pored ovih, doneli i odluku o finansijskoj podršci domaćinstvima u sprovođenju mera energetske sanacije objekata ali i izveštaje o radu u prethodnoj godini Opštinskog veća, Centra za socijalni rad, Turističke organizacije, Muzeja „Horeum margi-Ravno“ i Predškolske ustanove „Dečija radost“.