ZA 3O SPORTSKIH UDRUŽENJA NA TERITORIJI OPŠTINE ĆUPRIJA 35 MILIONA DINARA - Ćuprija.net
36346
post-template-default,single,single-post,postid-36346,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ZA 3O SPORTSKIH UDRUŽENJA NA TERITORIJI OPŠTINE ĆUPRIJA 35 MILIONA DINARA

ZA 3O SPORTSKIH UDRUŽENJA NA TERITORIJI OPŠTINE ĆUPRIJA 35 MILIONA DINARA

Jelena Đulinac, predsednica opštine Ćuprija, potpisala je ugovore sa predstavnicima sportskih klubova i udruženja za finansiranje godišnjih programa u oblasti sporta za 2024. godinu. Sredstva iz budžeta opštine, u iznosu od 35 miliona dinara, podržala su 33 projekta koja je kandidovalo 30 sportskih udruženja i Sportski savez Ćuprije.

–Raduje me da smo ove godine podržali ovoliki broj sportskih projekta, i da je najveći broj njih namenjen mladima. Sport je najzdraviji način na koji mladi mogu da iskoriste svoje slobodno vreme i zato me raduje što se sve veći broj dece, prvo kroz školski sport, kasnije i kroz aktivno bavljenje sportom uključuje u trenažne procese različitih klubova na teritoriji grada“, istakla je predsednica Đulinac. Sredstva koja obezbeđuje lokalna samouprava će vam sigurno značiti i olakšati vaš rad i nadamo se da ćemo zajedničkim snagama unaprediti sport u našem gradu, jer Ćuprija je grad sporta, dodala je predsednica opštinе.

Vladimir Vasiljević zamenik predsednika opštine Ćuprija, istakao je da je opština Ćuprija jedna od retkih koja je povećavala budžet za sport iz godine u godinu, i da će sredstva biti korišćena za različite sportske aktivnosti, uključujući i programe za decu i omladinu.

Vasiljević je podsetio da ove godine ističe program strategije sporta, koji je opština donela za period od 2022. do 2024. godine, te izrazio želju da se sva sportska udruženja uključe u kreiranje novog strateškog dokumenta, koji će obuhvatiti period od narednih sedam godina, jer, kako je rekao, ova strategija daje smernice za svaki sektor u sistemu sporta u našoj opštini.

Od ove godine u sportsku porodicu primljena su i dva nova kluba Košarkaški klub “Zenit” i Futsal klub KMF Ćuprija, čiji su se predstavnici zahvalili lokalnoj samoupravi, što je prepoznala i podržala njihove projekte, uz obećanje da će svako u svom domenu raditi na omasovljenju ovih sportskih organizacija.